Ett besök hos banken – nytt poddavsnitt ute

Äta.Sova.Spara hade redan tidigaret fått frågor om vi kunde berätta närmare om vad bankerna kan erbjuda sina kunder. Speciellt var det unga som ville veta mera. Frågor som när man kan skaffa bankkort eller nätbankskoder har inte vanligt ovanliga i vår inbox. Med era frågor och några till beslöt vi oss för att utföra en intervju.

Den svenska intervjun gjordes på Borgå Aktia där vi intervjuade Jenny Johansson som arbetar som kundansvarig. Den finska intervjun tog oss till OP Östnyland i Borgå, där vi intervjuade Jenni Rif som arbetar som kundrådgivare. Först och främst vill vi tacka för det fina bemötande vi fick av dessa proffs! Förutom diskussionerna kring alla frågor blev det en hel del tankar kring ungdomars skuldsättning och betalningssvårigheter, men det blir det mera om i ett senare poddavsnitt.

Jenny Johansson från Borgå Aktia ställde upp på intervju

Som vanligt när vi drar ut bland folk så landade diskussionen även på BSP-konto och sparandet. Att spara för den första bostaden är ett effektivt sätt att komma igång med ett regelbundet sparande och få igång en rutin. Ett BSP-konto kan du dessutom öppna redan som 15 år, något vi fick lära oss under inspelningen.

BSP-sparandet är ett effektivt sätt att spara. När du har sparat in 10% av bostadens pris lånar banken dig resten. Aktia hjälper de unga att göra upp en plan för bostadssparande. (Aktias nätsidor).  Som tidigare nämnt kan du börja som 15 och är du redan äldre, var inte orolig, det gäller upp till 39 år!

Om de grunläggande bankärendena intresserar så är dessa poddavsnitt något för dig, del 1/2 ligger redan ute och 2/2 kommer ut i veckan! Du kan lyssna på podden här på nätsidan eller genom att följa länken till Libsyn.

Lämna ett svar