Sijoitusmuotona asunnot

Miksi sijoittaa asuntoihin? Tätä mietimme myös tänään sijoitusyhtiöni, Happy Housing Oy:n insta tilillä.

“Asuntosijoittaminen on turvallista ja tuottoisaa kun pysyt kasvavilla ja houkuttelevilla alueilla”. ” Velkavipu on mahtava keksintö”. “Asuntosijoittaminen on kilpailukykyinen ja suhteellisen turvallinen vaihtoehto”. “Asuntosijoitus on helppo ja huoleton sijoitusmuoto”. Ovatko lauseet tuttuja? Jos joskus olet tutustunut asuntosijoitustoimintaan niin olet myös luultavasti kuullut tai lukenut saman tapaisia lauseita, ja ihan syystä. Syö nuku säästä podin ja myös instagram tilin kautta olemme saaneet monta kysymystä koskien asuntosijoittamista ja tässä tuleekin lyhyt alustus aiheeseen minulta. Jos ilmenee lisäkysymyksiä niin oman instagram tilini kautta saa kysellä.

Asuntosijoitus mahdollistaa sinulle tasaisen ja säännöllisen tulon, ja mitä parempi, vuokralaisesi ehkä viihtyy asunnossa pitkään, joten se voi olla myös melko mutkatonta. Sijoitusasunnon voit myös ostaa velkarahalla, eli lainalla. Pankit ymmärtävät asuntojen päälle ja heille itse asunto on kiinteää vakuutta. Jos ostat asunnon 100.000 € niin pankki suostuu usein siihen, että asunto käy takaukseksi 70 % lainasta ja itse hankit loput 30%. Tämä 30 prosenttia voi olla säästötilillä lojuva euromäärä, toinen asunto, jonka velkaa olet jo maksanut pois tai vanhempien omistama maapala, jos siihen on mahdollisuus.

Jos vuokraustoiminta ei kiinnosta niin asuntojen flippaus on toinen suosittu juttu. Ostat “pommin”, remontoit ja myyt. Tässä kuvassa meidän tekemä flippi Kaarinassa.

Parhaassa tapauksessa saat asunnosta vuokraa, joka maksaa lainasi pois ja samalla vielä asuntosi arvo nousee esimerkiksi sijainnin takia. Huonostikin voi käydä, ei sijoittaminen ikinä ole täysin riskitöntä ja toimintaan kannattaa tutustua opiskelemalla ennen leikkiin lähtemistä. Ennen ensimmäisen asunnon ostamista kannattaa myös miettiä omat tavoitteet ja tietysti strategia. Haluatko olla itse tekemässä esim. remontteja? Entä vuokraaminen, hoidatko itse vai palkkaatko jonkun etsimään sinulle vuokralaisen? Onko ajatuksena pitää asunnot monta vuotta vai pelkästään hetken?

Kuten kaikissa muissakin sijoitusmuodoissa niin opiskeleminen on hyvä tapa aloittaa. Lue kirjoja, kuuntele podcasteja ja verkostoidu ihmisten kanssa, jotka ovat jo tekemässä tätä. Hyvät kontaktit myös auttavat tulevaisuudessa ja voivat olla jopa tie alle markkinahintaiseen diiliin.

Miksi sitten itse uskon asuntoihin? Suomessa kukaan ei halua asua kadulla, täällä asunnon tarve tulee jo pelkästä ilmastosta ja sen tuomista haasteista. Toinen iso syy on se, että kaikki eivät halua omistaa omaa asuntoaan eli he haluavat asua vuokralla. Tämähän sopii minulle koska minä haluan vuokrata sijoitusasuntojani. Viimeiseksi sijoitusmuoto on myös kiinnostava ja sitä voi jopa kutsua harrastukseksi. Siitä puhuminen, sen toteuttaminen ja suunnitteleminen ovat kaikki mieluisia osia koko hommasta.

Vastaa