Talous- ja velkaneuvontaa Mona Isbergin kanssa uusimmassa podijaksossa

Oikeusaputoimistojen tarjoama maksuton talous- ja velkaneuvontapalvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä pienimuotoista yritystoimintaa harjoittaville ammatin- ja elinkeinonharjoittajille. Pari viikkoa sitten meillä oli mahdollisuus vierailla Mona Isbergin luonna Porvoossa. Mona työskentelee mm. nuorten velkaantuneiden kanssa ja saimmekin kysyttyä kaikki mieltämme askarruttavat kysymykset.

Monan kanssa oli kiva jutella myös meiltä huolestuttavasta asiasta eli pikavipeistä. Netistä saatavat lainat ja luotot ovat pitkään olleet ongelmallisia niiden korkeiden korkojen sekä kustannusten takia. Tänä vuonna on onneksi tullut lakimuutos joka määrää korkokaton, niin että lainan korko ei saa ylittää 20 prosenttia. Tämä on hyvä alku muutokselle mutta toivomme tietenkin että samantapaisia muutoksia tulisi lisää. Lisää tästä voit lukea talouteni blogista täältä.

Mona Isberg kertoo myös omat vinkkinsä tasapainoiselle yksilötaloudelle

Lainataksemme Oikeus.fi sivuja hieman: Talous- ja velkaneuvonnan asiantuntijat auttavat sinua taloudellisen kokonaistilanteesi kartoittamisessa, talouden suunnittelussa ja sovintoratkaisuehdotusten laatimisessa. Neuvojat voivat olla myös mukana sovintoneuvotteluissa velkojien kanssa. Toisin sanoen velkaneuvojiin on hyvä ottaa yhteyttä jos rahanhallinta on haastavaa ja tarvitset tukea kokonaistilanteesi kartoittamiseen.

Nuorten hyvä taloudenhallinta on meille sydämen asia ja toivommekin että käytte kuuntelemassa jakson sieltä mistä podit löytää. Lisää nuorten (helsinkiläisten) velkaantumisesta voit lukea myös täältä. Suoraan podin pariin pääset tästä.

Vastaa

Close menu