Podin kakkos kausi on saatu purkkiin

kakkoskausi päättyy työnhakupläjäykseen ja löytyy nyt sieltä mistä podit löytää. Koko kausi on ollut suunnattu opiskelijoille, jotta tiedon haku olisi helpompaa ja nopeampaa. Kolmas kausi on kuitenkin jo oven takana ja jymyuutisia on luvassa uuden vuoden jälkeen, so stay tuned!

Uusinta jaksoa voit kuunnella täältä

Mutta palataksemme aiheeseen, CV tai ansioluettelo on tärkeä dokumentti ja siihen kannattaa myös panostaa. Lyhykäisesti selitetty niin ansioluettelo on tiedosto johon kirjaat tiedot ja taidot itsestäsi, eli toisin sanoen lyöt faktat pöytään. Hyvä ansioluettelo herättää työnantajan mielenkiinnon heti alussa. Muista että jos työhakemuksessa kirjoitat omaavasi jonkun taidon, tai että olet käynyt jonkun kurssin, niin se on hyvä laittaa myös sinne paperille, jotta työnantaja pystyy tarkistamaan tiedot. Ansioluettelon tekemiseen voi helposti kulua paljonkin aikaa, joten aloita sen tekemistä heti kun siihen sopiva aika löytyy. Kun olet saanut hyvän pohjan niin siitä voit helposti muokata sopivan jokaiselle työpaikalle, jota haet. Tarkista mitä työnantaja etsii ja jos sellaisia kursseja tai työkokemuksia on takataskussa niin lisää ne mukaan.

Ansioluetteloon on hyvä lisätä ns. CV-profiili, sillä pystyt tekemään hyvän ensivaikutelman ja pääset kertoman itsestäsi vapaammin, muutoin listamaisessa ansioluettelossa. Pääset myös tuomaan persoonasi vahvemmin esille. Profiili tekstin lisäät ansioluetteloon heti ensimmäiseksi, paperin yläosaan. Hyvä juttu muistaa on, että listaat työkokemukset ja opiskelut tästä päivästä taaksepäin, eikä päinvastoin. Se nakkikiskan duuni vuonna -95 ei ehkä ole oleellinen osa tämän päivän työnhakua, jätä se siis suosiolla pois.

Muista työnhaussa kertoa työn kannalta olennaiset osaamiset. Voit kertoa esimerkiksi sosiaalisista taidoista, viestintätaidoista tai erityistaidoista. Saat myös antaa persoonasi näkyä eli ole rohkeasti oma itsesi, sama koskee myös itse työhaastattelussa. Näyttämällä persoonallisuutesi työnantajan on helpompi arvioida miten tulet sopeutumaan työpaikalle. Ja hei, näin meidän suomalaisten kesken, saat kehua itseäsi ja kertoa missä olet hyvä.

Vastaa

Close menu