40-40-40 huijaus

Podin ekassa kaudessa puhuttiin mm. siitä millaiset eläkepäivät meitä odottaa. Olimme molemmat sitä mieltä että näin ei voi olla, rahat eivät kerta kaikkiaan tule riittämään ilman säästämistä ja suunnittelua. Podissa mainitsimme myös 40-40-40 huijauksen joka lyhykäisyydessään on tämä: teemme työtä 40 tuntia viikossa noin 40 vuotta, elääksemme 40 % palkastamme. Kuulostaako houkuttelevalta?

Lisätään tähän yhtälöön vielä syntyvyysongelma ja nousevat eläkeiät ja soppa on valmis. Ainakin tässä vaiheessa motivaation pitäisi hiipiä esille säästämistä kohtaan.

Haluamme välttää penninvenyttämistä eläkeiässä

Puolet suomalaisista eläkeläisistä saavat alle 1500 € kuukaudessa, melkein 40 % saavat alle 1250€.

Mitä haluamme tällä postauksella sanoa mietit varmaan.. Viesti on selvä, monet tutkimukset osoittavat että meidän ikäluokkamme tulee olemaan ensimmäinen jota odottaa huonommat eläkepäivät verrattuna vanhempiimme (taloudellisesti). On siis korkea aika herätä ja tehdä asialle jotain.

Säästäminen on hyvä aloittaa heti. Yritä päästä siihen että 10 prosenttia tuloistasi menisi suoraan säästöön, mieluiten niin että ne kasvattaisivat varallisuuttasi. (sijoitukset) Kaikilla ei ole sitä mahdollisuutta ja välillä tekee tiukkaa, ei hätää (kuten meidän viisi vuotias sanoisi), kunhan säästät jotain. Raha ei ole se tärkein elämässä mutta ilman sitä arki on huomattavasti haastavampaa.

Jos sinulla on jo työvuosia takana niin käy ihmeessä tarkistamassa työeläkkeesi, pääset myös näkemään arvion lopputulemasta. Tsemppiä säästämiseen, pidetään peukkuja että meitä odottaa mukavat olot.

Vastaa

Close menu