Ida ostaa ensimmäistä kertaa Ruotsin Superrahastoa

Uusi podijakso on julki ja jaksossa perehdytään Jeremias Makkosen blogitekstiin, Nuori, sinussa on tulevaisuus! Jeremiaksen löydät myös instasta nimellä Jminvesting. Käy kurkkaamassa Jeremiaksen blogitekstiä tarkemmin, siellä on hienosti kiteytetty euroilla miksi kannattaa aloittaa nuorena.

Uusimmassa postauksessa Jeremias puhuu siitä miksi on niin tärkeätä aloittaa sijoittaminen nuorena. Hän kiteyttää hienosti sanoman siitä että rahallisesti säästät pienemmän summan jos aloitat nuorena ja myös kuukausittainen summa pienenee mukavasti. Parasta sijoittamisessa on myös se että itse valitset kuinka paljon aikaa ja energiaa haluat tähän laittaa. Voit lähteä valitsemaan yksittäisiä osakkeita jos innostut tai sitten pysyä ETF rahastoissa. Lisää näistä viimeisistä voit lukea täältä.

 

Näin iloiselta Ida näyttää kun hän on ensimmäisen osuutensa Ruotsin superrahastosta ostanut.

Lyhyen uramme aikana Syö Nuku Säästä podin parissa olemme kuitenkin jo montakertaa saanut kysymyksen omasta säästämisestämme. Podin puolella vastaammekin kysymykseen miksi, mutta voimme tässä paljastaa että itse käytämme mm. Nordnettiä. Nordnet on avoin kaikkien pankkien asiakkaille ja arvo-osuustilin avaaminen on helppoa. Itse prosessi kestää pienen hetken ja saat sen aikana vastata pariin kysymykseen. Älä huoli, kaikki kysymykset koskevat sinua joten tiedät varmasti vastauksen siihen miten tienaat rahasi ja kuinka paljon ajattelit siirtää kuukaudessa rahaa arvo-osuustilillesi. 

Kun olet avannut tilisi on aika siirtää rahaa jotta voit tehdä ensimmäisen ostosi. Paras vaihtoehto tähän on reaaliaikainen siirto koska silloin voit heti tehdä ensimmäisen ostosi. Muista valita mihin salkkuun raha siirtyy ja myös summan. 

 

Kun rahat on siirretty on aika valita tuote. Ida päätti podissa ostaa Superrahaston serkkua ruotsista. Aloita etsimällä tuote ja samalla kannattaa kiinnittää huomiota osto- ja myyntipalkkioihin. Idan valinta on melko kuluton joten siinä mielessä kustannustehokas vaihtoehto. Kustannustehokkuus riippuu mm. siitä että Rahasto on passiivinen eli siellä ei ole kukaan vastaamassa sen sisällöstä vaan se seuraa indeksiä. Aktiivisilla rahastoilla on joku hoitamassa niitä joten se tietysti lisää kustannuksia.

Kun olet oman tuotteesi löytänyt on aika tehdä ostos. Valitset siitä summan ja salkun ja painat OSTA nappia. Kauppa siirtyy toimeksiantoihin ja Ida voi tuulettaa koska hän on nyt ostanut kulutonta rahastoa.

Muistakaa että kannattaa aina miettiä sitä omaa sijoitussuunnitelmaa, sen seuraaminen on nimittäin erityisen tärkeätä silloin kun markkinoilla tapahtuu alaspäin liikettä. Tehkää siis päätökset itse! Lupaamme tietysti valottaa omaa suunnitelmaa toisessa postauksessa.

 

 

Jos haluat lukea lisää arvo-osuustilin avaamisesta niin Mimmit sijoittaa sivuilla siitä on olemassa hyvä postaus. 

Vastaa

Close menu