Koronavirus 25.3.2020

Kuva lainattu Yleltä

Elämme kyllä ainutkertaista ajanjaksoa maailman kirjoissa. Maailma on pysähtynyt ja social distancing on trendi sana. Muista eristäytyminen on tehokas tapa hidastaa viruksen kulkua ja monissa työpaikoissa onkin kehotettu etätöihin. Koulut ovat jo hetken suomessa pyörineet etänä ja meno taitaa jatkua vielä kevään yli. Miksi meidän pitäisi sitten oikeasti pysyä kotona? Kokemukset maailmalta osoittavat, että sosiaalisten kontaktien vähentäminen minimiin on tehokkain tapa toimia koronan leviämisen estämiseksi. Maat, jossa reagoidaan nopeasti ja saadaan ihmisten kontaktit minimiin voivat onnistua hyvinkin vähentämään kuolemantapauksia, ja tätähän me kaikki tietysti toivomme.

Kohta on kaksi kk mennyt siitä, että WHO julisti koronaviruksen pandemiaksi (30.1.2020) ja vielä ei loppua näy. Onkin siksi paras totutella siihen, että tämä tilanne jää nyt päälle hetkeksi. Elämämme tulee olemaan tyystin erilainen seuraavat viikot verrattuna siihen mihin olemme muuten tottuneet.

Kirjoitus hetkellä suomessa on kuollut kolme henkilöä koronaviruksen takia. Covid-19 on siis varteenotettava virus ja toivommekin että te lukijat pysytte terveinä ja poissa massoista. Käyttäkää aika vaikka opiskeluun ja itsenne keittämiseen.

Vinkki vitosena on meidän podi jos et vielä ole sitä kuunnellut. Käy siis tsekkaamassa Syö nuku säästä podia, siinä saat jo yhden päivän kulumaan.

Vastaa