Coronaviruset och börsen

År 2020 har knappt kommit igång och vi saknar redan 2019. Under 2020 har vi sett flera svarta får som rubbar det stabila. Ingen har knappast missat Coronaviruset och oljekrisen är samtidigt ett faktum. Covid-19 har tagit finansvärlden med storm och bökar runt mer än myrorna i en myrstack. Viruset slog till hårt i Kina och lamslog marknaden och WHO har slängt fram ordet Pandemi. Det viktigaste vi behöver förstå är att ingen där ute vet hur detta går framåt eller hur det påverkar ekonomin. Han som påstår sig veta hur detta påverkar börsen, ljuger.

Det kan vara att påverkan blir kortvarig, att vi tillfälligt nu ser företag skära ner och sätta stop men det kan lika väl vara en pandemi som drar ut och drabbar företag inom servicebranschen hårt då folk slutar röra på sig. Ett hett tips är att du fortsätter stöda de lokala företagarna i din stad trots Coronaviruset. Vad som slutligen kommer ske då det kommer till Covid-19 vet vi inte, endast tiden kommer visa.

Men vad skall vi då göra i en situation som denna, är det dags att rusa till börsen och sälja allt vi äger och har? Eller är det dags att slänga alla sparpengar in? Februari var en svag månad på börsen, så svag att det motsvarar månader under finanskrisen. För dem som läst på och varit medvetna om vad de börjat med då de första gången köpt något så är detta inget nytt. För att få njuta av vinst behöver man förstå att det går hand i hand med risk. Eftersom vi dessutom tror att de flesta av er som läser bloggen är småsparare med långsiktigt sparande som ABC så borde denna situation inte vara någon ni behöver spekulera över. Om planen inte ändrat så kan man fortsätta som förr.

Fråga dig själv om din investeringsplan har ändrat, om inte, fortsätt med det du gjort hittills. Dock rekommenderar vi att du samtidigt utvecklar dina talanger som handtvättare, 20 sekunder med tvål och vatten.

Lämna ett svar