Drömlinjer

Det finns olika metoder för att hitta inspiration och en som vi ofta använder är ”drömlinjer”. Eftersom alla behöver drömma (det gör bra för själen) så vill vi dela med oss av hur vår favorit övning (just nu) fungerar. Varför just ”drömlinjer” under du säkert? Den största orsaken är att en dröm som du benat ner till olika steg automatiskt blir en plan. En plan i sin tur är något som är lättare att genomföra än en dröm. Du har alltså konkretiserat dina drömmar och det är första steget mot att leva ut dem.

Först och främst behöver du definiera dina vaga önskningar och drömmar. Försök se till att de mål du nu skriver ner inte är för lätta att genomföra, på detta sätt garanterar du bättre effekt. Sätt igång, vad drömmer du om?

Blev det en pinsam tystnad? Att komma på mål och drömmar är inte alltid så lätt. Något som kan hjälpa dig är att undera på svar till följande frågor:

  • Vad skulle du göra om det inte fanns någon risk för misslyckande?
  • Vad är du rädd för?
  • Vad hade du gjort imorgon om du haft oändligt med pengar?
  • Vad gör dig lycklig?

Lura inte dig själv, skriv endast ner dina drömmar, inte de drömmar samhället eller någon annan hade önskat att du sätter till pappers. Om 5000 följare på instagram är viktigt för dig så skriv det. Övningen lyckas endast om du är ärlig för dig själv.

Ta dig några minuter för att rusta ner 6-7st drömmar på ett papper.

 Ta nu dina konkreta drömmar och skapa en drömlinje på 12 månader för var och en. I slutet av varje linje har du uppnått din dröm och början av linjen är där du var i morse då du steg upp. Välj sedan ut de tre drömmar som får det att kittla i magen och markera dem för dig själv så att du minns vilka som orsakar yrsel.

Titta nu på alla dina mål och välj ut den drömmen som känns lättast att genomföra, det målet som dina vänner troligen skulle stötta för att det ändå är ”tillräckligt” realistiskt för dem att greppa.

Bena sedan ner denna dröm till fem konkreta steg. Fundera på vilka steg som känns logiska, vad behöver du göra eller vad skall ske för att du om tolv månader skall befinna dig i slutet av drömlinjen? När du är klar med den första drömmen går du sedan framåt till nästa och gör samma sak tills du jobbat dig genom alla.

Minns du första steget på den första drömmen du jobbade med idag, det är din uppgift imorgon. Det kanske är ett samtal du behöver ta, ett mail du behöver skicka ett besök du behöver göra. Oberoende av vad det är och hur skrämmande det känns just nu så vill jag att du verkligen tar ann dig det att du imorgon gör just detta. Livets största handlingar är oftast lite obekväma. Den viktigaste frågan du skall ställa dig själv ikväll är: vad har jag att förlora?

Det första steget är alltid det svåraste, att komma loss från gamla rutiner kräver styrka och mod. När du väl kommit igång och börjar bena av de steg du listat märker du snart att du klarar av mer än du tror.

Lämna ett svar