Coronavirus 25.3.2020

Bild lånad av yle.

Vi lever i verkligt underliga tider just nu då man knappt känner igen sig i samhället. Världen har stannat upp och social distancing är det nya trendordet som finns på allas läppar. Att försätta sig själv i frivillig karantän (stanna hemma och inte röra sig om man inte MÅST) är det som regeringen önskar. Företag och arbetsgivare överlag skall uppmuntra till distansjobb så långt det går och vi har alla en skyldighet i att försöka minimera våra sociala kontakter.

Förutom arbetsplatser som tystnar har även skolorna stängts ner. Oberoende om vi vill eller ej så är det nog dags att inse att vår vardag kommer se mycket annorlunda ut under denna vår än vad vi är vana vid. Snart har det gått två månader sedan WHO klargjorde att detta är en Pandemi (30.1.2020) och än ser vi inget slut. En situation ingen av oss vill befinna oss i men ändå tvingas den på oss alla.

De länder som lyckats agera snabbt har stor chans att minska på antalet dödsfall pga. Coronaviruset. Må dessa åtgärder kännas jobbiga och irriterande så är de ändå tillsatta av en viktig orsak, för att rädda liv.

I skrivande stund har tre personer dött pga. coronaviruset i Finland. Covid-19 är alltså ett virus att räkna med och senast nu är det dags att kavla upp ärmarna och ta det egna ansvaret. Vi hoppas att ni följare hålls friska och stannar inne. Om tiden blir lång kan vi rekommendera vår podd. Lägg på Äta sova spara podden, du får lätt en dag att gå med de avsnitt som redan ligger ute.

Lämna ett svar